fredag 21 mars 2014

Då kom våren, och med våren kom kärleken!

Nu var det tokigt längesedan jag uppdaterade bloggen! Kanske har vi haft alldeles för mycket att stå i den senaste tiden, så jag inte riktigt hunnit med? ;) ja, för nog har det hänt grejer! 

Agilityträningen har kommit igång! Ingen är mer glad för det än Skrållan! Vi började såklart älta kontaktfält direkt... Hehe... Jacko hade vilat sig i form och gjorde betydligt finare slalom än tidigare! :) 

Sök har vi tränat var söndag och det har gått lite upp och ner... Vi tränade med nya figgar någon gång och då väljer Jacko att sticka dit och sedan runda dem utan att markera... hmm... Jag har provat mig fram på olika sätt och nu blir det mer kamp och skoj hos figuranten! Jag blir lite galen när det som fungerat så bra innan bara helt plötsligt inte gör det längre... Aja påt igen bara! 

För några veckor sedan nu gjorde vi en tripp till Tina, eller närmre bestämt till en ruinbana i närheten av Ronneby för lite sökträning i strååålande vårsol... Vad skoj det var att så många kunde komma! :) Jacko skötte sig bra men hade även här lite svårt att markera de nya figgarna... Tack Tina för en fantastisk dag! <3
Jacko, syrrorna Lillith, Lizzie, Mindy och mormor Tilly. 
Hela härliga Tillyhillsgänget!
Foto:Tina Johansson

Kärlek!
Ja sen var det dags att se om det kunde spira någon kärlek mellan Extra och Jacko! I söndags körde Anne Catherine och Extra från Norge och hit till oss för att träffa Jacko. 
Jag har varit så spänd inför detta! Mest för att man inte riktigt vet hur det ska gå, om de ska tycka om varandra? Vet han hur han ska göra? Vad gör jag om jag tycker tiken är helt fel? Tänk så hade jag avskytt Anne Cathrine? osv. osv. Tusen tankar har flugit runt i mitt stackars huvud! 
Men det visade sig ju snabbt att Anne Cathrine är toppen! och hennes hund(ar) likaså... :) De fann varandra väldigt snabbt och under söndagseftermiddagen satt de ihop för första gången, helt naturligt och lugnt, precis som jag hade hoppats! :) Jacko visste precis vad som gällde! Men det kan jag ju förstå, vem tackar nej till denna bruden liksom? 
Tjusigaste paret i stan! ❤️
Dagen därpå var de lika förtjusta i varandra och det gick vägen även nu då! Så helgen resulterade i två bra parningar! Nu börjar den verkliga väntan.... Vi håller tummar, tassar och tår för att det ska komma små fina Extra/Jackosar i sommar! Åhh så spännande! 
Sen vankas det ju i så fall Norgebesök i sommar! :) wiiee
Foto: Anne Weien Halvorsen

Nu ser vi fram emot söklägret som vankas i påsk! Fyra dagar i sökskogen- underbart!!! :)Inga kommentarer:

Skicka en kommentar