tisdag 2 juli 2013

Agilityträning och lydnadsträning i regn!

Ja, jag börjar väl inlägget med det alla andra tradar lika mycket om, vädret! regn regn regn och för lite om växlings skull regn!  lite tradigt är det faktiskt, även om jag får lite mindre dåligt samvete då vi fortfarande har en bit kvar i köket och det känns liiiite bättre att sitta inne och skruva skåp när det öser ner utanför fönstret och Skrållan tittar förtvivlat på en bara hon ska ut och kissa i regnet! ;)

Under helgen trotsade vi dock regnet för en liten stund då det var dags för agilityträning för Carina på Svalövs brukshundklubb. Carinas sambo hade tränat dagen innan och lät då hindren vara kvar så det var bara till att banvandra direkt. Jag börjar förstå vad Jacko behöver nu, var jag ska lägga till hjälper och ta bort... han är verkligen en helt annan hund än Skrållan att träna i agility, Skrållan älskar bakombyten och springer helst genom banan på egen hand bara jag håller mig i närheten (gud nåde mig om jag lämnar henne för långt på planen, då kommer hon som ett skott och undrar var jag tog vägen och troligtvis diskar sig på vägen). Medans Jacko behöver hjälper för att bli taight och ser mer än gärna att jag gör framförbyten så länge jag raskt tar mig till sidan...

Banan gick bra även om vi inte riktigt klarade att ta hela banan i ett svep, denna gången berodde det nog mest på mig än på Jacko, det sista varvet var mina ben ganska slut efter att ha sprungit upp och ner ett flertal gånger. Men han jobbar bra! jag blir så glad när Carina säger att det är bra material att jobba med i Jacko!
Det vi tar med oss till vår egen träning är att träna på staket och skick fram och bort från mig och slalom såklart! (fick även beröm för slalomet, att det blivit bättre sedan sist!)

Igår var jag iväg och tränade på Åstorps bk med lydnadsgänget, ännu  en häääärlig kväll tillsammans med goa hundfolk. Jag gjorde en platsliggning med Jacko, med hjälp av linor. Jag gjorde det två gånger, en i början och en i slutet. Den första gick ganska bra, dock låg han inte kvar när jag gick ifrån honom men han fattade galoppen ganska snabbt och la sig ner och fick "klick" och belöning!
Andra gången blev inte lika bra, han skällde länge och vankade fram och tillbaka. Långt om länge bestämde han sig för att doppa magen och lägga sig ner!
Medan jag stod där framför min något ljudliga hund funderade jag lite i de banor som jag diskuterade med de andra efteråt, nämligen om det kanske blir för mycket fel och för lite rätt när jag gör så här?! kanske ska jag träna in liggpositionen bättre först för att sen gå ifrån och för att till slut lämna honom och kanske då köra med linor ett tag bara för att det SKA lyckas...
Resterande träning gick åt att som vanligt träna kontakt och budföring, allt klarar han bara bättre och bättre!
Sen avrundade vi kvällen med att köra lite på hindren som stod framme, KUL! :)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar