söndag 31 mars 2013

Skall- och spårträning

Trött och något sliten efter gårdagens 25års baluns X2 vaknade vi upp till strålande sol!! När även sambon lyckats få upp ögonen begav vi oss till skogen för att träna lite skallmarkeringar och spåra...

Vi började med att jag skickade Jacko ut mot Gustav där han höll kamptrasan gömd och ville ha ett skall för att ge utdelning av kamplek och godis! Mitt snabbtänkta lilla kakmonster fattade galoppen ganska snabbt och fick till fina skall mot slutet.

Skrållan fick också köra några skick mest för springandets skull, tränar ju annars inget sök med henne. Det som är kul med Skrållan är att hon kan upplevas som väldigt het under träning i andra sammanhang men i detta fallet är hon hur cool som helst, lilla loppan!

Skönt med lite kontraster i träningen hundarna emellan... ;)

Sedan var det dags att spåra, jag hade lagt ett spår på ca 200m i en något snårig granskog, första delen tar han fint med nosen precis där jag gått, precis innan en sväng blir det lite hjärnkaos då Jacko bara snurrar och jag får hjälpa honom i rätt riktning och sedan blir det inte riktigt hundra igen, han flyter ut och pendlar men får ändå in slutet ganska bra! Jag får nog backa lite igen med spårträningen och lägga godisspår kanske... Får se hur vädret ser ut imorgon om vi kan ta ett litet spår då också, kanske inte så långt men det ska bli bra! :)


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar