lördag 23 mars 2013

Sök!

Då var vi hemkomna efter ännu en sökträning! Jag kan sammanfatta träningen med att jag är helt stum. Full av förundran över hur klämcheckt och lätt Jacko tar sig an uppgifterna jag ger honom! När ska vi träffa på något som denna hund inte gillar eller klarar av eller iaf tycker är liiite svårt?!

Jag tar det från början:
Idag var vi på Ring Knutstorp (motorbana) utanför Svalöv. Det stod fler hitteövningar på schemat idag och startordningen var som så att Jacko startade som nr 4 av 4. I väntan på att ekipagen innan oss skulle bli klara infann sig ett gyllene tillfälle för lite allmän träning... Fot, ligga still, skallmarkeringar och sitt/ligg/stå på avstånd! :)

Väl nere på området låg det tre figgar dolda som Jacko skulle hitta... Det tog ca 15 sek (!) för honom att hitta första figgen i ett skjul bakom en traktor, sedan fortsatte han i samma anda och tog en figge två meter upp i luften och en i ett släp!
-Imponerande! Fick jag höra bakom oss när Jacko drog fram... :) jag tror både jag och Jacko var flera centimetrar längre när vi gick därifrån!!! ;)

Nästa omgång gav Maria (vår kursledare) oss lite större utmaningar och Jacko visste precis vad som gällde och tog första figgen jättefort (matte hade inte en chans att hänga med)!!! Andra figgen låg uppe på ett tak (!), denna tog Jacko lika lätt och livfullt, här någonstans hade matte tappat hakan och släpat den flera meter! ;) Wow säger jag bara! Sista figgen låg gömd högt uppe i en trappa och här blev det lite för svårt för Jacko då han inte har någon erfarenhet av att de kan ligga så högt, men med lite hjälp hittade han den sista också!

Nu ligger Skrållan och Jacko och tuggar märgben för fullt! <3

1 kommentar: